Второто издание на най-новата професионална бойна верига у нас SENSHI предостави възможността да наблюдаваме изцяло чуждестранен сблъсък при тежките представители.

В среща от категория -95 кг. един срещу друг се изправиха холандецът Бадр Фердаус и сърбинът Саша Драгич. Двамата бойци премериха сили в битка по правилата на К-1.

Атанас Божилов срещу Макс Сподаренко за световна титла на второто издание на SENSHI

Атанас Божилов срещу Макс Сподаренко за световна титла на второто издание на SENSHI

Капитанът на националния ни отбор по кикбокс ще срещне на ринга добре познатият за феновете на кикбокса Сподаренко

30-годишният сърбин е представител на клуб "Victory Novi Sad" и има 15 професионални кикбокс срещи зад гърба си - 12 победи, две загуби и едно равенство, а при аматьорите има 36 двубоя, пише boec.bg. Драгич е шампион на Сърбия в стил К-1, двукратен победител на Откритото първенство в стил К-1 на Сърбия и сребърен медалист на WAKO Cup в Сегедин.

Срещу себе си сърбинът имаше представител на холандската кикбоксова школа. 21-годишният Бадр Фердаус е един от четиримата бойци, които тренират под ръководството на легендата от "Ниската земя" - Петер Артс. Фердаус е шампион на Холандия по кикбокс и има 26 мача зад себе си - 21 победи, 3 поражения и две равенства.

Съперник от отбора на легендата Артс срещу Николай Йоргов на SENSHI 2!

Съперник от отбора на легендата Артс срещу Николай Йоргов на SENSHI 2!

Двамата ще се бият в стил К-1, категория до 72,5 кг

В рамките на първия рунд Драгич демонстрира твърдия си характер, като не се впечатли от суперлативите по адрес на Фердаус и го атакува мощно. Бадр дори бе пратен на пода в началото на двубоя, но претендираше, че се е подхлъзнал.

Вторият рунд бе изцяло в полза на Фердаус. Три поредни десни прави разконцентрираха сръбския боец и бяха на крачка от това да приключат мача. В крайна сметка обаче частта свърши в най-неподходящия момент за атакуващия възпитаник на Петер Артс.

Третият рунд беше равнстоен, но в крайна сметка успехът бе присъден на боеца от "Окинава Джим Еншеде", трениращ под вещото ръководство на Петер Артс.