Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник ще въведе строги правила в тима, въпреки че договорът му е само до края на сезона. Истинската революция тепърва предстои, когато германецът влезе в ролята си на съветник. Според "Sport Bild", цитирани от "Труд" той ще решава въпроса за новите попълнения на "Олд Трафорд" в бъдеще. На първо място обаче той ще се опита да модернизира клуба, приспиван от успехите, постигнати през ерата на сър Алекс Фъргюсън.

Какво означава това? Трудно е да се каже, защото Рангник не е работил в гранд на световно ниво досега, но някои изводи могат да се направят въз основа на неговите ходове в Хофенхайм и Лайпциг, които извежда от аматьорските лиги до Бундеслигата.

Трябва да се отбележи, че Рангник, където и да е работил, въвежда строги реформи. В Лайпциг, например, той изгради така наречения "Симулатор на Soccerbot ", виртуална система, в която футболистите, подобно на пилоти или войници, се учат да стрелят по изскачащи цели.

Стана ясно кога Рангник ще дебютира за Манчестър Юнайтед

Стана ясно кога Рангник ще дебютира за Манчестър Юнайтед

Вчера от "Олд Трафорд" обявиха назначението на Ралф Рангник

Той също така нареди ежедневно да се анализират кръвта и съня на играчите, доведе опитни лекари и въведе психо тестове за развитие на интелектуалните способности. Като цяло той изгради шедьовър от учебния център. Юнайтед отчаяно се нуждае от такава система.

Разбира се, феновете ще се интересуват най-много какво ще се случи с играчите, а задачата на Рангник ще бъде да подготви терена за бъдещия постоянен мениджър на тима, който и да е той. Вече се спекулира, че отборът ще бъде подложен на щателна реконструкция. Най-възрастните играчи като Единсон Кавани, Неманя Матич и дори Кристиано Роналдо могат да бъдат пожертвани в името на бъдещето. Пол Погба и Давид Де Хеа също, Маркъс Рашфорд и Люк Шоу се колебаят да подпишат нови договори.

В медиите вече се говори широко, че първото подкрепление на Рангник ще бъде 23-годишният Амаду Хайдар, когото Ралф наложи в първия отбор на Лайпциг. Друго и много по-звучно име е това на Ерлинг Холанд. Рангник публично разкритикува Лайпциг, че не е успял да привлече норвежеца от Залцбург. Германецът е в близък контакт с бащата на Холанд. Тимо Вернер е другата опция за Юнайтед, а Рангник е възхитен от качествата на германския национал.

Определено всеки ще трябва да свикне с новите правила. В Лайпциг Рангник полудя, когато чу, че футболистите прекарват времето си в игри на телефоните си и забрани на по-младите да нямат дълги коси или татуировки.

Той обича да има йерархия, мрази соловите акции на звездите, Погба, Бруно Фернандеш и дори Роналдо ще трябва да приемат, че те са само част от отбора.

Първият въпрос, разбира се, е как ще се справи Рангник с Роналдо. Португалецът все още вкарва голове, но германецът веднъж каза, че никога няма да доведе нито Кристиано, нито Лионел Меси в тимовете си, защото са твърде скъпи и твърде стари. Вярно, той говори за Лайпциг, Манчестър Юнайтед е съвсем друга история, но факт е, че Рагник никога досега не е работил с толкова велики играчи. Може би най-голямото име в негови отбори беше 34-годишният Раул, когато Рангник се оттегли от Шалке през 2011 г