Защитникът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър през този сезон загуби титулярното си място в центъра на отбраната на "червените дяволи".

29-годишния бранител получава доста по-малко шансове за изява в сравнение с това, с което бе свикнал в миналите години, като дори се появиха спекулации, че може да напусне "Олд Трафорд". На този етап футболистът не коментира тази тема, но призна, че е разочарован, че играе по-рядко.

"Резервите имаха сериозна роля през сезона до момента, те отбелязаха важни голове, футболисти се появяваха от скамейката и имаха голямо влияние върху мачовете. Футболът е отборна игра. Всеки иска да е титуляр и е разочарован, когато не е в стартовата единайсеторка, но това е част от футбола. Всички сме бойци и искаме да играем.

Феновете на Манчестър Юнайтед са в шок: "Червените дяволи" отказаха да се разделят с Магуайър

Феновете на Манчестър Юнайтед са в шок: "Червените дяволи" отказаха да се разделят с Магуайър

Магуайър дори не е трети избор на треньора Ерик тен Хаг

В същото време обаче трябва да бъдем готови и да помагаме на отбора от скамейката, когато се налага. Смятам, че календарът ни до края на сезона е безпощаден, няма да имаме никаква почивка между мачовете. Затова съм сигурен, че ще има нужда от свежи крака. За да имаш успешен отбор, трябва да има конкуренция за всяка позиция, а при нас това е факт", заяви Магуайър.