Манчестър Сити продължава с победния си марш под ръководството на Пеп Гуардиола. В жертва на "гражданите" се превърнаха футболистите на Уест Хям, които претърпяха поражение с 1:3 на "Етихад" в мач от третия кръг на Висшата лига.

Загубата можеше да е и далеч по-сериозна, ако играчите на Сити бяха вкарали достатъчното ситуации за гол, които създадоха. Още в първите минути си пролича стила на Гуардиола, с който играчите на Манчестър натикаха съперника в собствената му половина. 

"Гражданите" атакуваха с по 7-8 човека пред вратата на Адриан, който още в 8-та минута капитулира. Многоходова комбинация изведе Нолито отляво в наказателното поле, испанецът пусна пас към точката на дузпа и Стърлинг с неуловим удар в ъгъла отбеляза за 1:0!

Голът вдъхнови допълнително играчите на Сити, които продължиха да атакуват разнообразно, а устремът им бе възнаграден с нов гол. Де Бройне центрира перфектно от фаул, а Фернандиньо засече с глава за 2:0.

"Чуковете" на Славен Билич опитаха да отговорят на предизвикателството на домакините, но до края на първата част не успяха да стигнат до гол. Такъв обаче падна през второто полувреме, дело на Михаил Антонио в 58-та минута.

Уест Хям погледна в по-предни позиции, което обаче отвори още пространства за бързите футболисти на Сити, които сложиха точка на спора в края на срещата с нов гол на Стърлинг за крайното 3:1!