Халфът на Манчестър Сити Бернардо Силва не спести добрите си думи по адрес на съотборника си Ерлинг Халанд.

"Нещото при него е, че той не се притеснява от това да играе с топката. Например, не е лесно за мен или Фил Фодън да играем на позиция фалшива деветка - не е нужно да пипаш кълбото много, за да го направите, и е разочароващо, защото помага да се чувствате като част от играта.

Ерлинг е добър, защото ако не вземе топката в рамките на 30 минути, но я докосне веднъж и вкара гол, той е щастлив. Да имаш играч, който е фокусиран само върху крайния резултат, е страхотно, защото той знае за какво е тук и го прави перфектно.

Той винаги иска да вкара колкото се може повече голове. Видяхте, че след като вкара два гола срещу Лийдс , той не беше щастлив, защото можеше да вкара повече в този мач.

Това е просто лудост, защото всеки друг играч, който отбеляза два гола, би бил на седмото небе, но той не беше доволен, защото чувстваше, че можеше да вкара повече, и това показва колко амбициозен и фокусиран е той да помага на отбора и да става по-добър всеки ден. Много се радвам, че имаме такъв играч", каза Силва.

Пеп Гуардиола разкри кога ще напусне Манчестър Сити

Пеп Гуардиола разкри кога ще напусне Манчестър Сити

Договорът му с клуба е до лятото на 2025 година