Десният защитник на Лудогорец Жордан Икоко иска да остане в Разград и да подпише нов договор с клуба, съобщава "Мач Телеграф". Именно това е причината той да откаже отличното предпожение от Макаби Хайфа, пишат медиите в Обетованата земя. Израелците привлякоха Мавис Чиоота от Лудогорец за 1 млн. евро и се смяташе, че за още 200 000 евро ще включат и Икоко в сделката, защото така или иначе неговият договор изтича през лятото. Националът на ДР Конго явно е размислил и желае да продължи при "орлите", но последната дума ще имат шефовете на отбора.

Аржентински нападател лети към Лудогорец

Аржентински нападател лети към Лудогорец

Матиас Тисера подписва с шампионите

Икоко ще има сериозна конкуренция в дясната зона на защитата през пролетта, защото по настояване на Анте Шимунджа вече бе взет Жан Карничник, но той може да действа и като централен бранител. Освен това в състава е и Сисиньо, който обаче лекува контузия и не участва изобщо в подготовката и ще пропусне старта на пролетния полусезон.

Икоко дойде в Лудогорец през лятото на 2019 г. от Лига 1 на Франция - Гингам. Не може да се каже, че той е бил неизменен титуляр, като двамата със Сисиньо често се ротираха, но записа някои силни мачове. Само в Първа лига до момента африканецът е изиграл 48 двубоя, в които е 1 вкарал 4 гола, 3 от които този сезон, което е отлична цифра за бек. Има още 9 участия за Купи и Суперкупи, както и 26 в евротурнирите, в които е реализирал едно попадение. Общата му сметка възлиза на 83 мача и 5 гола.