Лудогорец започва участието си в Шампионската лига още в първи квалификационен кръг. Българският шампион е сред поставените отбори, но не е ясно дали ще остане такъв в трети и евентуално в плейофа, защото зависи от това кои шампиони ще продължат напред.

В първия жребий, който е на 18 и 19 юни ще се изтеглят двойките в Първи и Втори квалификационен кръг. Първите мачове са на 9/10 юли, а реваншите на 16/17 юли, а вторият кръг е седмица по-късно.

Лудогорец тръгва този сезон с коефициент 26.000, като три отбора от първи кръг имат по-висок коефициент от българския шампион. Това са Ференцварош, Карабах и Слован Братислава.

На този етап са ясни 11 потенциални съперника в Първи кръг и това са само шампиони: Целие (Словения), Хамрун (Малта), Ларн (Северна Ирландия), Динамо Минск (Беларус), Пеневежис (Литва), Ордабаси (Казахстан), Викингур (Исландия), Струга (Северна Македония), Диферданж (Люксембург), Санта Колома (Андора), Виртус (Сан Марино).

Тепърва ще стана ясни шампионите на още 7 държави, като молдовския Петрокуб и Динамо Батуми от Грузия чакат разпределението в коя урна ще попаднат. Това ще стане когато се изяснят първенците в Босна и Херцеговина, Косово, Амрения, Черна Гора и Албания.

Във втори квалификационен кръг Лудогорец ще има малко по-силни отбори като потенциални съперници, а в това число влиза ФКСБ от Румъния.