Нападателят на Лудогорец Якуб Шверчок е желан от полския гранд Легия (Варшава), но до трансфер ще се стигне много трудно. Почти сигурно той ще продължи да носи фланелката на Лудогорец и през пролетния дял на първенството. Причината е, че Легия иска да вземе тарана под наем до края на шампионата, а едва след това да решава дали да откупува правата му. За подобен вариант обаче от Разград не искат и да чуят, твърди "Тема спорт".

"Не сме се отказали да вземе Шверчок. Негов трансфер ще даде сериозен тласък на отбора ни. За да го имаме обаче, някой трябва да ни го продаде", заявиха наскоро от ръководството на полския клуб.

Освен че засега не иска да продава Якуб, Лудогорец иска да усили атаката си. Треньорът Павел Върба държи да бъде взет още един класен нападател, защото по време на контролите в Турция тимът имаше трудности с вкарването на голове. "Орлите" лесно стигаха до положения, но не успяваха да ги оползотворят.

През есента Шверчок взе участие в 15 шампионатни мача на Лудогорец, в които вкара 4 гола. Очаква се през пролетта 27-годишният поляк да продължи да бъде резерва на румънеца Клаудиу Кешеру.

Жоржиньо ще бъде предпочитан пред Каули Оливейра на десния фланг на Лудогорец

Жоржиньо ще бъде предпочитан пред Каули Оливейра на десния фланг на Лудогорец

Новото попълнение ще бъде изпозлван като офанзивен халф