Владислав Стоянов е аут от футболните терени за над 6 месеца, заради тежка контузия. Това е момент, който той самият определя като най-трудния в професионалната му кариера.

"Всеки един спортист, не само футболист, в такъв момент, ако осъзнава, че нещата са сериозни, през главата му минава дали ще играе отново. И с други колеги съм си говорил, които са минали през тежки травми. Неминуемо е, това ни е работата. Това ни е не само работата, това ни е и живота на спортистите. Още от деца сме запалени, цял живот тренираш, играеш и малко или много това ти е начина на живот. Естествено е това да ти е първата мисъл.", споделя Стоянов в интервю за bTV.

"Може би тази контузия малко или много ще ме направи по-професионалист. Не че досега не съм бил, но така го коментирахме, че трябва да започна малко повече да работя, да обръщам внимание малко повече на неща, на които досега не съм обръщал. Реално погледнато, като ми дойде до главата, почвам да се замислям и да обръщам внимание, ако искам да продължа напред и да играя още. Дай Боже повече време още - едно 4-5-6 години на по-високо ниво".

Владислав Стоянов: Няма да се бъркам между Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев

Владислав Стоянов: Няма да се бъркам между Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев

"Благодарен съм на Лудогорец"

Стоянов демонстрира завидно настроение въпреки тежката травма и вярва, че именно това ще е важно за пълноценното му възстановяване.

"Доста хора са изненадани от това как приемам нещата, но аз съм минал през едно счупване на ръката, което беше доста тежка контузия. Около 4 месеца и половина бях извън терените. Така че още знам колко е важно да гледаш позитивно на нещата. Да намираш позитивите, дори и малки да са, а не да се затормозяваш с негативните неща, защото реално погледнато случило се е и ти няма какво да направиш вече. Единственото, което може да направиш, е да работиш здраво и да се върнеш още по-силен."

Стоянов не пропуска да благодари на всички от Лудогорец, които са му оказали страхотна подкрепа в тежкия момент. Плътно до него е и половинката му Венера, която се грижи денонщно за комфорта на националния ни вратар.

Владислав Стоянов: Лесното мина, започва трудното

Владислав Стоянов: Лесното мина, започва трудното

"Благодаря на всички"

"Не само в спорта, но и в живота като цяло, когато човек преминава през всякакви тежки моменти, било то здравословни, финансови, лични проблеми някакви, тогава разбира кои хора са му най-близки, кои хора наистина ги интересуваш и кои се притесняват за теб. За моя приятна изненада, доста хора ме подкрепиха в този момент, доста хора ми се обадиха и продължават да ми се обаждат ежедневно, така че наистина искам да им благодаря за това нещо, защото е наистина много важно.

Колкото и да си здрав психически в един момент винаги се получават едни спадове. Естествено за мен е най-важна подкрепата на моето семейство, на жена ми, на моите близки, на родителите ми, нейните родители, роднини. Благодарен и щастлив съм на подкрепата, която ми оказа и ръководството на Лудогорец, на генералния щаб, на медицинския щаб абсолютно ежедневно.

Жоро Дерменджиев и Ангел Петричев веднага след контузията ми звъняха на ден по 3-4 пъти. Искам да благодаря и на Венера, защото в момента има две деца вкъщи. Едното доста подвижно, другото не особено. Така наистина много ми помага", казва още Владо.