Медиите в Словения са респектирани от класата на Лудогорец. Както е известно, "орлите" ще се изправят срещу местния шампион Марибор в плейоф за влизане в груповата фаза на Лига Европа. 

Ето какво пише сайтът siol.net за разградчани: 

"В опита си да оцелее в Европа Марибор ще срещне най-силния български клуб, който през последната декада се превърна в непоколебим доминатор благодарение на могъщия си собственик Кирил Домусчиев. Със средствата на бизнесмена бяха докарани множество силни чужденци, бе построен модерен стадион и силна детско-юношеска школа. Не на последно място Лудогорец постигна и изключителни успехи в Европа.

Само преди десетилетие всичко в българския футбол беше различно. Доминацията на Левски и ЦСКА бе прекъсвана рядко от Литекс от Ловеч, като дял за успехите имаше и националът Миливое Новакович. Всички очакваха, че Лудогорец на Домусчиев, който вложи милиони в тима си на старта и ангажира Ивайло Петев за треньор, ще танцува само едно лято, но жестоко сбъркаха. Доминацията продължава вече осем години, а след силния старт през този сезони петте мача без загуба едва ли имаме основания да смятаме, че ще спре. Те играха два пъти в групите на Шампионската лига и постигнаха историческата първа победа за български тим над Базел".

Лудогорец пуска днес билетите за мача с Марибор

Лудогорец пуска днес билетите за мача с Марибор

Двубоят е на 22 август от 20:30 часа в Разград