Бившият треньор на Лудогорец Стойчо Стоев е първият, вкарал отбора в групи. Това стана през 2013-а, когато разградчани пак бяха в тези на Лига Европа срещу ПСВ Айндховен, Динамо Загреб и Черноморец Одеса. Орлите стигнаха до осминафиналите, отстранявайки Лацио, а след това отпаднаха от Валенсия. Сега Лудогорец е в поток с Брага, Цървена звезда и Мидтиланд.

"И трите отбора са познати, и с трите са играли. С Брага и Цървена звезда се представиха много добре. Мисля, че групата е преодолима за нивото на Лудогорец. Все пак има групи, които са доста по-сериозни и трудни. По никакъв начин не бих казал, че потокът на разградчани е слаб, но е напълно по възможностите им да продължат към елиминациите напролет. Лудогорец вече 10-а поредна година играе в евротурнирите, така че натрупа нужния опит в такива мачове, за да може да се пребори с подобни равностойни отбори. По никакъв начин Брага, Звезда и Мидтиланд не са по-добри от Лудогорец. Да, преди година отпаднаха от датчаните в квалификациите на Шампионската лига, но сега Лудогорец изглежда по-силен", коментира специалистът пред "Тема Спорт".

Мидтиланд - Лудогорец, развой на срещата по минути
на живо

Мидтиланд - Лудогорец, развой на срещата по минути

Домакините донинират

"Този отбор на Лудогорец се стикова от 3-4 години. Постепенно се замениха някои от футболистите. Изживяха си кризата, която беше нормална, при подмяната на дадени играчи, които са били гръбнакът на този отбор в продължение на години - Владо Стоянов, Моци, Дяков, Марселиньо... Имайте предвид, че с времето физиологията се отразява. Съвсем в реда на нещата бе да има някои катаклизми в представянето. Новите състезатели постепенно влязоха в ритъма и нивото, което притежава отборът. Нормално е вече тимът да се чувства по-добре при Валдас Дамбраускас. И да играе по-добре. Мина времето на колебание", добави Стоев.

Той коментира и другия ни представител в групите, но на Лигата на конференциите. "ЦСКА изпълни целта си -да влезе в групите. За тях каквото и да постигнат, ще е успех. Имат един сериозен опонент фаворит в лицето на Рома. Другите отбори са преодолими и също има шанс за продължаване към елиминациите напролет", смята Стойчо Стоев.