Футболистите на Лудогорец взеха най-големите си премии за титла, откакто грабнаха първото си злато през 2011 г., пише "Мач Телеграф".

Причината се крие в това, че шампионските бонуси се определят въз основа на разликата пред втория, а тя е рекордна не само за Лудогорец, а и за целия български футбол - 21 точки пред ЦСКА.

Смята се, че за всеки пункт отгоре "орлите" прибират около 100 000 лева, което прави главозамайващата цифра от над 2 000 000 лева.

Въпросната премия ще бъде разделена от всички участвали футболисти, както и от треньорите и служителите. Логично игралите най-много ще получат най-сериозен бонус, а игралите най-малко - най-скромен.

Лудогорец вади пачките за Ивайло Чочев

Лудогорец вади пачките за Ивайло Чочев

Раазградчани с пореден опит да привлекат национала

През изминалия сезон с най-много мачове за Лудогорец в елита е Доминик Янков - 28. Тройката допълват Клод Гонсалвеш с 27, както и Кирил Десподов и Пиерос Сотириу с по 25. С най-малко са Симон Слуга и Игор Тиаго, които са с по 2, а един има юношата Тихомир Димитров.

За Лудогорец през сезона играха още Стефан Баджи (16 мача), Мавис Чибота (16), Елвис Ману (14), Кристиян Кахлина (10), Ихинио Марин (10), Жозуе Са (10) и Дорин Ротариу (6).

Предполага се, че те нямат да получат премии, макар и някои от тях, като Са, Ротариу и Ихинио, още да имат действащи договори с Лудогорец. Те играха в други отбори под наем през пролетта.

Лудогорец спечели и петте си мача в плейофите, с което увеличи преднината си пред ЦСКА на 21 точки. Това също е рекордно постижение.