Лудогорец осъществи нов силен трансфер. След интензивни преговори с гръцкия ПАОК, клубът постигна договорка за изходящия трансфер на Кирил Десподов.

Двата клуба финализираха преговорите по сделката в неделя, като Десподов пътува за Солун, където премина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете, след което подписа своя договор.

Десподов вече е в Гърция, подписва с ПАОК

Десподов вече е в Гърция, подписва с ПАОК

Трансферът е въпрос на часове

"Интерес към Кирил проявиха редица клубове от различни държави, но в крайна сметка най-доброто предложение бе именно от тима от Солун", написаха от Лудогорец.

Това е втори силен изходящ трансфер на Лудогорец през този трансферен прозорец след продажбата на Игор Тиаго в белгийския Брюж.

След близо 3 години в клуба от привличането му през октомври 2020 от италианския Каляри, първоначално под наем, а след което и с постоянен трансфер, Десподов записа 129 двубоя, отбеляза 39 гола и даде 55 асистенции.

"Силното му представяне и лидерски качества му заслужиха капитанската лента на Лудогорец, а приносът му през изминалия сезон от 19 гола и 22 асистенции бяха в основата на спечелената Купа на България и трудно извоюваната 12-та поредна шампиоснка титла на България, което го превърнаха в любимец на феновете.

Шеф на Олимпиакос коментира интереса на клуба към Кирил Десподов

Шеф на Олимпиакос коментира интереса на клуба към Кирил Десподов

Той разкри, че футболист номер 1 на България за 2022 година не е бил първа опция за ново крило и даде "безплатен урок" на своите последователи

Така Кирил Десподов завършва престоя си при "орлите" с 3 шампионски титли на България, 1 Купа на България, 2 Суперкупи на България и 2 поредни отличия "Футболист на годината".

"Благодарен съм на Лудогорец за всичко, което постигнахме заедно през последните три години. Искам да благодаря и на феновете за подкрепата, която ми дадоха. Пожелавам на клуба отново да стане шампион и да играе силно в евротурнирите. Ще следя внимателно представянето му", заяви Десподов.