Футболистът на Лудогорец Бърнард Текпетей даде интервю за ганайското радио "Asempa FM". В него той говори за своето представяне през през есента и националния отбор на Гана. Наред с това Текпетей заяви, че има оферта от клуб от Висшата лига на Англия, но не разкри името му. Само посочи, че се работи за трансфер през януари. Досега бе ясно, че сериозен интерес към него проявяват Цървена звезда и Динамо (Загреб). Явно обаче той няма никакви намерения да премине там. А се цели в английското, италианското и френското първенство. 

Бърнард, каква е равносметката ти за изминалата есен?

- Преди старта на кампанията бях много целеустремен. Исках да направя много силна есен - да вкарвам голове, да правя асистенции. Да играя силно, без значение какво ще ми коства. Това и направих. Сега мога да кажа, че се справих на ниво, свърших добра работа. Мисля, че прогресираха като футболист, отбелязах напредък. Ще отбележа, че есента бе наистина добра за мен, както в първенството, така и в евротурнирите. Отбелязах 6 попадения в първенството, още 4 в състезанията на УЕФА, разписах се за купата на България.

След толкова силна есен, обмисляш ли да напуснеш страната и да преминеш в друг клуб?

- Да кажем така - аз съм футболист, който обича да се състезава. Много съм амбициозен. Ще видим какво ще се случи в края.

Какви са целите ти? Къде искаш да играеш?

- Англия, Франция. Можем да кажем и Италия. Но главната ми цел е да играя в Англия. Към това се стремя.

А има ли интерес към теб от клубове от тази страна?

Да.

От Висшата лига, ли?

- Да! Имам оферти от клубове от Висшата лига. Но ще видим какво е решил Господ за бъдещето ми.

Да очакваме ли твой трансфер през януари?

- Не мога да кажа, че ще остана в Лудогорец, защото съм футболист, който винаги търси конкуренция и израстване. Работим и очакваме с нетърпение да осигурим трансфер през този прозорец, през януари. Но ако не успеем да направим такъв, няма проблем. Ще остана и ще помогна на отбора си да се бори за титлата, за да има право на участие в квалификациите за групите на Шампионската лига.

Текпетей: Не мога да кажа, че ще остана в Лудогорец

Текпетей: Не мога да кажа, че ще остана в Лудогорец

"Търся конкуренция и израстване"