Нападателят на Лудогорец Матиас Тисера говори за пристигането си в България и спечелването на шампионската титла с Лудогорец. Ето какво каза той пред медията Double Amarilla:

"Истината е, че не се замислих, когато пред мен се откри тази възможност. Погледнах статистиката, започнах да опознавам града, видях, че Лудогорец е лидер и има възможност да играе в Шампионска лига. Реших да отида, защото е голямо предизвикателство. Знаех, че мога да стана шампион. След кратко време вече бях пристигнал, изиграх няколко мача и успях да допринеса. Затова съм щастлив в клуба. Те ме посрещнаха добре и ми харесва начина на работа

Българският футбол е много динамичен и тактически. Може би с по-малко сблъсъци отколкото в Аржентина. Опитват се да играят по земя. Това ми харесва. Затова избрах този клуб и тази държава.

Не знаех за България преди. Говорят друг език, разбира се. Има много специфични правила, с които не съм свикнал. Хората са много спокойни. Тук можеш да живееш много добре, а градът е много безопасен. Всички сме много спокойни.

Лудогорец има 11 титли, играл е в Шампионска лига и винаги се целя да се състезава. Подготвя се за големи турнири и винаги успява да се класира. Това е мотивация за нас, които израстваме във футболно естество. Базата е на много високо европейско ниво, а клубът е доста добре финансово. За мен това е важно, защото по време на кариерата ми съм бил на места, където няма добри условия за тренировка.

Със сигурност. Знаех, че е добра офертата и добър момент да изляза в чужбина. Винаги се целя да прогресирам. Бях в Платенсе две години и няколко месеца и чувствах, че е време да напусна, за да продължа да раста. Този клуб се появи, хареса ме, отвори вратите за мен. Затова съм щастлив.

Много ми липсва общуването с хората. Тук езикът е много сложен. Липсва ми семейството и лудостта на аржентинския футбол. Когато вкараш гол, стадионът изригва. Тук го няма фоклорът, футболът се възприема може би като театрално представление".

Лудогорец на 3 титли от абсолютен рекорд в Европа

Лудогорец на 3 титли от абсолютен рекорд в Европа

Лудогорец спечели най-ранната си титла, която бе и 11-а поредна