Лудогорец направи поредната инвестиция в развитието на своята детско-юношеска школа. 12-кратните шампиони вложиха част от парите от трансфера на Доминик Янков в Монреал в изграждането на модерна многофункционална зала, която ще бъде на разположение на всички отбори в Академията, съобщи клубният сайт.

Уредите в залата са от най-висок клас, като техния подбор е съобразен с изискванията за тренировки, превенция и възстановяване в различните възрастови групи.

Лудогорец пречупи младоците от ФК ЦСКА 1948 в края и дръпна с девет точки на върха

Лудогорец пречупи младоците от ФК ЦСКА 1948 в края и дръпна с девет точки на върха

Матиас Тисера отбеляза единствения гол в мача

"Залата е по модел на водещи топ школи в Европа, които сме посетили. Тя дава възможност за индивидуална и групова работа във всички аспекти", коментира директорът на ДЮШ в Лудогорец Радослав Комитов пред официалната страница на клуба в Интернет.

Футболната академия на Лудогорец е сред най-бързо развиващите се в България. Неин възпитаник е именно Доминик Янков, а други таланти като Иван Йорданов, Дамян Христов и Методий Стефанов в момента са част от представителния отбор. Десетки футболисти, минали през ДЮШ на 12-кратните шампиони, в момента играят в отбори от Първа и Втора лига - Георги Николов (Ботев Пд), Димитър Митков (Локо Сф), Ерол Дост, Венцислав Керчев, Денислав Александров (Славия), Даниел Наумов, Никола Илиев (ЦСКА 1948), Борислав Рупанов (Левски), Илкер Будинов (Ботев Вр), Светослав Ковачев (Арда/Ахмат) и др.

Академията постигна и забележителни успехи на терена. Миналите два сезона тимовете U15 и U17 безапелационно станаха шампиони в елитните групи. През сезон 2022/2023 г. всички отбори в школата на Лудогорец спечелиха зоналните и държавните първенства.

ДЮШ на "орлите" най-много е печелила и Купата на БФС, която дава право на участие в Младежката шампионска лига.