Лудогорец очаква да получи солиден финансов приход в клубната каса след титлата на ПАОК в Гърция. Както е известно, разградчани продадоха в клуба от Солун Кирил Десподов през есента, като в клаузата на договора му е залегнала сума, която "орлите" ще вземат при първото място, като засега тя не се съобщава .

 В Разград очакват милиони и от продажбата на Игор Тиаго от Брюж в английския елитен Брентфорд. Лудогорец си запази 12,5% от правата на футболиста при бъдещ трансфер. Така в касата на разградчани ще постъпят още 4,6 млн. евро. Процент има и при евентуална продажба на Десподов от ПАОК.

Това лято е възможен изходящ трансфер и на Якуб Пьотровски, за когото орлите могат да приберат около 10 милиона евро. Той е в радара на клубове от Германия и Англия. Полякът предстои да участва на Евро 2024. И оттам обаче в касата на Лудогорец ще влязат средства.

УЕФА ще плаща на клубовете малко над 9000 евро на ден за всеки играч, който е защитава цветовете на родината си на Евро 2024. Периодът обхваща от 10 дни преди първия мач на отбора до ден след последния двубой. Полша е в една от най-тежката групи на шампионата на Стария континент заедно с отборите на Франция, Нидерландия и Австрия, като шансът за класиране в преките елиминации не е особено голям. Първият мач на "Дружина Полска" е срещу Нидерландия на 16 юни, а това означава, че орлите ще получат компенсация минимум за 20 дни - от 6 до 26 юни, като на 25 юни е последният двубой с Франция. Това гарантира на разградчани поне 180 000 евро.

Кирил Десподов: Титлата с ПАОК е най-големият успех в кариерата ми

Кирил Десподов: Титлата с ПАОК е най-големият успех в кариерата ми

"Благодарен съм на всички"