Лудогорец обяви, че праща защитника Франко Русо под наем в Белгия. Футболистът ще играе в елитния Льовен до лятото на 2024, като в договора има и клауза за неговото откупуване.

"Лудогорец преотстъпи Франко Русо в Белгия 

Лудогорец реализира пореден изходящ трансфер. Дванадесеткратните шампиони преотстъпиха защитника Франко Русо на елитния белгийски Льовен. Двата клуба финализираха успешно преговорите по сделката, като Русо междувременно премина медицински изследвания и фитнес тестове. Отборът от едноименния белгийски град ще плати определена сума за наем на защитника до лятото на 2024 година, като в договора съществува клауза за неговото откупуване.

Франко Русо бе привлечен в Лудогорец от испанския Майорка през януари 2023 г. За една година защитникът изигра 38 мача за "орлите" във всички турнири, като отбеляза 3 гола.

Това е трети изходящ трансфер от началото на годината за Лудоголец. Преди Русо шампионите преотстъпиха халфа Мунир Шуиар на френския Амиен, а Доминик Янков бе продаден на канадския отбор от МЛС Монреал", пишат от клуба.