Само преди два дни стана ясно, че дефанзивният халф на Лудогорец Якуб Пьотровски попада в разширения списък на полския национален отбор за световното в Катар. Пьотровски се оказа изключително попадение за "орлите" и със сигурност е най-приятната изненада от началото на сезона. По-интересно е, че полякът стигна до националния тим едва след идването си в Разград, въпреки че преди това игра в Германия. Якуб дойде при "орлите" през юли тази година и след феноменалното си представяне в евротурнирите получи покана да се присъедини към Левандовски и компания за мача с Уелс на 25 септември. "Дружина полска" победи с 1:0, но Пьотровски не записа участие.

И Лудогорец качи видео, ето какво показаха разградчани

И Лудогорец качи видео, ето какво показаха разградчани

Имат претенции

В настоящия тим на хегемона има още двама играчи, които заработиха повиквателни за А отбора едва след идването си при "орлите". Единият е централният бранител Игор Пластун, който пристигна в Разград през юли 2018 година, а Украйна го призова за двубоя с Италия на 10 октомври същата година. Той обаче се появи на терена за сефте при успеха с 4:1 над Словакия. Иначе защитникът има четири мача за Украйна, като единият е победа над Португалия с 2:1 в евроквалификация. Левият бек Дени Групер също дойде лятото и вече изкара първите си мачове за Израел - срещу Албания и Малта.

Първият играч, който стига до държавния тим благодарение на Лудогорец, е Любомир Гулдан. Стабилният бранител идва в Разград през август 2011 година, а идната пролет е призован за двубоя на Словакия срещу Холандия. На сметката си Гулдан има пет срещи за националния тим и едно попадение в евроквалификация с Дания.

Лудогорец произведе национал и за една от най-големите футболни сили на Южна Америка - Колумбия. Става дума за левия бек Браян Ангуло, който само четири месеца след идването си при "орлите" бе извикан за двубоя със Словакия и записа победа с 1:0.

Най-добрият централен нападател на Лудогорец от първия период - Роман Безяк, стигна до националния на Словения точно след година с екипа на разградчани. Дебютът му е при загубата с 0:2 от Финландия, а иначе има 33 мача и 5 гола.

Шимунджа: Много трудна победа

Шимунджа: Много трудна победа

"Създадохме доста ситуации и в първите 60 минути не се увенчаха с успех"

Защитникът Теро Мантула пък си заработи място в националния на по-горе споменатата скандинавска държава, макар че затова му бяха нужни две години. Дебютът му е при 2:2 с Чехия на 21 май 2014 година.

Абел Анисе е единственият африканец, докоснал се до националния след идването си в Лудогорец. Дефанзивният халф дебютира за Мадагаскар точно година след акостирането си в Разград, а първият му мач е срещу Ангола. 19 са мачовете му за малгашите, има и три гола, сочи специален материал на колегите от "Мач Телеграф".