Лудогорец договори трансфера на шведския централен защитник Едвин Куртулус. За правата на 24-годишния бранител на Хамарби разградчани ще платят малко над 2.2 милиона евро. Наред с това досегашният клуб на играча ще получи голям процент от негов бъдещ трансфер, съобщиха медиите в Швеция.

Хамарби отхвърли първата оферта на Лудогорец за Куртулус. Тя бе в размер на 22 милиона шведски крони - 2 милиона евро. След това обаче разградчани са изпратили ново предложение и двата клуба са си стиснали ръцете на 25 милиона крони - 2 230 000 евро.

Лудогорец дава 50 хиляди долара за предсрочно освобождаване на уругваец

Лудогорец дава 50 хиляди долара за предсрочно освобождаване на уругваец

Става дума за участието на Рордиго Сарвия с Химнасия (Ла Плата) в Шампионска лига

Интересното е, че по време на зимната пауза Куртулус бе пред трансфер в италианската Серия А. Хамарби разглеждаше за него предложения от Болоня и Верона. Местните медии брояха продажбата му за сигурна. Тогава обаче Едвин се контузи и сделката пропадна. Той успя да се възстанови по-бързо от очакваното. През пролетта централният защитник бе на терена във всичките 12 шампионатни мача, вкара и 1 гол (б.а. - Хамарби е четвърти, а в момента шведското първенство е в пауза заради европейското и се възобновява в първия уикенд на юли). В тях той показа високо ниво и отново прикова погледите на редица чуждестранни клубове.

Куртулус вече се е разбрал за всичко с Лудогорец, пише "Тема спорт". Остава само двата клуба да уточнят последни детайли. И се очаква днес или най-късно утре от Хамарби да дадат разрешение на футболиста да тръгне за София, където са му насрочени медицински прегледи. Преди дни спортният директор на шведите Микаел Йелмберг заяви, че няма нищо за коментиране по темата. Но вчера намекна, че трансферът на защитника вече е одобрен: "Не е немислимо, че Куртулус ще бъде продаден", заяви шефът.