Словашкият полузащитник Якуб Хронец ще играе през пролетта в Лудогорец, обяви самият футболист в интервю за словашките медии.

Хронец беше даден под наем на Калиакра през есента на тази година, след като беше привлечен от английския Бирмингам Сити.

"Говорих с президента на клуба, а също така и със старши треньора на Лудогорец, така че се връщам за пролетния дял на първенството. В момента Лудогорец е най-добрият отбор в България. Президентът на клуба е страхотен, има много пари и дава всичко, което може, за клуба.

Те искат да спечелят първенството. А аз на какво повече мога да се надявам, след като играя в отбор, който иска да побеждава и да се развива. Мисля, че идването ми в България е една позитивна промяна за мене", заяви Хронец, цитиран от БТА.

19-годишният полузащитник, който може да играе във всякакви роли в средата на терена, има обаче едва три мача през есента и един гол- при гостуването на Калиакра на Левски в София.

 

Той напуска родината и първия си клуб Интер (Братислава) едва на 15 години и се мести в Бирмингам, където продължава в академията на местния Сити.

 

Да се пребори за място в титулярния състав напролет обаче за него няма да бъде никак лесно, като се има предвид, че в халфовата линия на Лудогорец играят легионери от Бразилия, а също така опитните Станислав Генчев, Емил Гъргоров, Станислав Дяков, Мирослав Иванов.

"Не беше очаквано за мене да се преместя в България, но мисля, че е по-добре. В Англия играех единствено за старшата възраст и за дублиращия отбор. Искам да остана, да играя повече и да стана шампион на страната.

Ще бъде страхотно начало на кариерата ми. А ако след това играем и в квалификациите за място в Шампионската лига- просто супер", заяви още Хронец.