Лудогорец записа най-слабия си старт в Първа лига, като има само 17 точки след 9 мача. Това отрежда незавидното 6-о място на "орлите", на цели 12 точки от лидера Локо Пд, макар и шампионите да имат 2 срещи по-малко.

Сега предстои ново сериозно изпитание за тима на Ивайло Петев - гостуване на "Герена". Поне според статистиката Лудогорец не бива да се притеснява, защото е отборът с най-много победи в дома на Левски - цели 10 от общо 17 мача.

Левски - Лудогорец 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Левски - Лудогорец 0:1 (Развой на срещата по минути)

Руан Круз вкара единственото попадение

Най-близо до разградчани са Славия и Берое, които имат по 7 победи, но от много повече срещи - "белите" от 29, а старозагорци - от 48 срещи. Тройката допълва Локо Пд, като "смърфовете" са спечелили 6 от 52 визити в дома на Левски.

Лудогорец обаче е единственият отбор в историята на българския футбол, който има положителен баланс на "Герена". От 17 мача "орлите" са спечелили 10, равенствата са 4, а загубите от Левски - 3. Головата разлика логично е полза на гостите - 24:11.

Факт е, че историята не играе на терена, но винаги е добре да можеш да се уповаваш на нея, какъвто е случаят с Лудогорец, пояснява "Мач Телеграф".