Лудогорец е шампион на България от 8 години, но никога не е завършвал сезон без загуба. Все още има много време до края на шампионата, но трудно някой от конкурентите на "зелените" ще успее да вземе пълни три точки от тях. Миналия кръг се играха две големи дербита - Левски срещу ЦСКА и Ботев (Пловдив) срещу Локомотив (Пловдив). Съперниците така и не успяха да си отбележат гол, а положенията бяха кът, за сметка на нарушенията и грубостите. Към момента тези четири клуба могат да се похвалят с голяма фенска маса, но не и с шампионски амбиции.

Павел Върба: Имаме някои проблеми с играчи, самото име на Интер е достатъчна мотивация

Върба: Имаме някои проблеми с играчи, самото име на Интер е достатъчна мотивация

"Надявам се, че ще изиграем един добър мач"

През май "орлите" ще изравнят голямо постижение на ЦСКА.

Деветата поредна титла на Лудогорец изглежда неизбежна към момента, а именно армейският клуб е шампион на България между 1954 и 1962 година. До момента това беше без аналог у нас, а сега разградчани имат реален шанс дори да подобрят рекорда през 2021. Докато столичните, а и пловдивските грандове продължават да се вълнуват предимно с теми за стадион, база, дългове... в Разград притежават модерно съоръжение, на което за пръв път по нашите терени ще има ВАР. Това ще се случи срещу Интер в битката от 1/16-финалите на Лига Европа. На играчите е осигурен комфорт - мислят единствено и само за футбол. Липсва какъвто и да е натиск от местните фенове.

Снимка 466952

Източник: LAP.bg

Напук на Германия и Италия, в чиито шампионати най-сетне има интрига - у нас разликата се увеличава.

Преди време Гриша Ганчев заяви, че "червени" и "сини" играят за вторенство, защото титлата е капарирана от Лудогорец. Е, това звучи все така актуално. Миналия месец май ЦСКА завърши само на точка зад шампиона и това сякаш му подейства мотивиращо. Най-тежкото за бившите хегемони от столицата не е, че през февруари първенството ни е предрешено... а още преди самото му начало. Според реномирания сайт "transfermarkt.com" футболистите на Лудогорец (55,3 милиона евро) са по-скъпи от тези на ЦСКА (28,85) и Левски (19,2) заедно.

Снимка 462189

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Торбите с пари действително не играят на терена (както казва гениалният Йохан Кройф), но аргументите на "орлите" стават все по-сериозни.

А "армейците" все още нямат победа срещу тях в Борисовата градина. Чудо ще бъде, ако Левски вземе ръка на Лудогорец до края, а шансовете на останалите тимове са дори още по-малки.

Снимка 455418

Източник: LAP.bg