Един от най-опитните футболисти в състава на Лудогорец Георги Терзиев даде интервю за БНТ на старта на зимната подготовка за 12-кратните шампиони, които през пролетта ще се борят на няколко фронта - efbet Лига, Купата на България, Лигата на конференциите, а освен това имат и мач за Суперкупата срещу ФК ЦСКА 1948.

"Пожелавам успешна нова година на всички и най-вече здраве, защото това е най-важното. Смятам, че отборът изпраща една добра 2023-а година, особено последните два месеца от нея", започна 31-годишният бранител.

"Всички знаем, че етапът с подготовката не е сред любимите на футболистите, защото е много тежко. С годините Лудогорец е показал, че се чувства по-добре, когато играе на няколко фронта. Така поддържаш форма с мачове, а не с тренировки.

Досега винаги сме се представяли на ниво, когато имаме тежка програма и повече двубои. Важното е всички да останем здрави по време на подготовката, надявам се всичко да премине добре и след това срещите започват. За нас няма значение дали ще е Суперкупата, евротурнири или българското първенство. Всички те са част от нашата програма", продължи той.

Той коментира и съперника на Лудогорец в плейофите на Лигата на конференциите - швейцарския Сервет:

"Отборът със сигурност не е добре познат на по-голямата част, но със сигурност трябва да проявим уважение, защото все пак те идват от Лига Европа. Ще бъде тежък мач. Все още не сме се запознали с тях, тъй като има още време, но със сигурност и двата двубоя ще бъдат много здрави. Нашата цел, разбира се, ще бъде да ги преодолеем и да продължим напред".

10-кратният шампион на България с екипа на разградчани отговори още и на въпросите дали при "зелените" вече се оформило ядро в съблекалнята, както и дали очаква някой извън Лудогорец и ЦСКА да се намеси в битката за титлата в Първа лига:

"Когато има една група, която стои повече време заедно, се получава едно ядро. Знаем, че на чужденците им е нужно време за адаптация, но мачовете за съжаление не ни го дават това време...Не мисля, че само ние и ЦСКА ще се борим за титлата. И други отбори ще се намесят. Поздравления към Черно море за представянето им дотук. За нас е изключително важно да побеждаваме във всеки мач и да си върнем първото място, което най-много подхожда на Лудогорец.

Ще бъде обаче много тежко, защото виждаме, че с всяка година се вдига нивото в българския футбол".