Лудогорец ще плати 250 хиляди евро на албанския Партизани Тирана за офанзивния халф Ариналдо Рапай. Това твърдят местните медии. На тази сума възлиза откупната клауза в договора на играча. Според тях сделката вече е напълно уговорена и ще влезе в сила, ако играчът премине медицинските прегледи. Той вече се е сбогувал с досегашните си съотборници, пише "Тема спорт".

Желан от Лудогорец остана извън групата на Васко да Гама

Желан от Лудогорец остана извън групата на Васко да Гама

От клуба не обявиха причината

Ариналдо Рапай е роден на 9 август 2001 година, висок е 174 сантиметра, играе като офанзивен халф. Той е гласен за заместник на напусналия Каули. Албанецът е юноша на Фламуртари. Именно и за този клуб дебютира в мъжкия футбол. През сезон 2020/21 носи екипа на Скендербек. За тима записва 30 шампионатни двубоя, в които не успява да отбележи гол.

Въпреки това Партизани Тирана откупува правата му. В този отбор Рапай се утвърждава и показва какво може. През 2021/22 той е на терена в 32 мача от първенството (30 като титуляр), в които е точен 6 пъти. През настоящата кампания участва в 18 срещи, като отбелязва 1 гол. Той минава през селекциите до 19 и 21 години на националния отбор, а от миналата година е част от първия състав на Албания. За страната си има 2 мача