В Лудогорец не искат да се падат срещу австрийския първенец Ред Бул Залцбург в плейофите на Шампионската лига, пише "Тема Спорт". Жребият за тази фаза на най-комерсиалния турнир е днес от 13:00 часа, а мачовете са на 16/17 и 23/24 август.

Треньорският екип е опреде­лил "червените бикове" като най-опасни от всички възмож­ни съперници. По време на анализа на противниците са били взети предвид инвести-циите, които прави австрийският милиардер Дитрих Матешиц в клуба през последното десетиле­тие. Незадоволеният досега глад на Ред Бул за участие в групите на Шампионската ли­га е бил отбелязан от екипа. В Разград се притесняват, че този път може късметът да се обърне и 10-кратният пър­венец на Австрия най-накрая да пробие сред 32-та най-доб­ри в Европа.

Вторият клуб, който е приковал внимание­то на треньора Георги Дер­менджиев и помощниците му, е АПОЕЛ Никозия, където се подвизава Живко Миланов.

Очаквано най-желан е полс­кият Легия Варшава, който попадна в урната с поставе­ните, след като Олимпиакос отпадна от турнира.

Селтик пък е предпочитан вариант пред срещи с чешкия Викто­рия Пилзен.