Представителката на България в индивидуалната програма от олимпийския турнир по художествена гимнастика Силвия Митева, завърши по един много достоен начин участието си на Игрите в Лондон.
Родната грация финишира осма в крайното класиране на многобоя след четири много добри композиции на отделните уреди, като само леки неточности на топка и бухалки, отдалечиха българката от призовите места в класирането.

Митева започна много силно на обръч, но получи доста „занижена" оценка от 27.450, което показа за пореден път, че съдиите в световната гимнастика все още не са готови за това, българската ни представителка да получава реални и високи оценки за чудесните си композиции.

Последвалите  игри на топка и бухалки бяха по-слаби за Силвия, като за тях получи съответно 27.100 и 26.750.

Въпреки знанието, че няма да завърши на някое от призовите места родната гимнастичка изигра едно много добро последно съчетание на лента, за което получи и най-високата си оценка 27,650.

Така с общ сбор в многобоя от 108.950 Силвия Митева завърши на осма позиция участието си на олимпийските игри в Лондон.

Напълно очаквано,  златният медал отиде при легендата на руската художествена гимнастика Евгения Канаева. Гимнастичката записа името си със златни букви, след като грабна втора олимпийска титла след триумфа си в Пекин 2008 нещо, което се случва за първи път в историята на този спорт.

Среброто грабна друга представителка на руската школа Дария Димитриева. Младата красавица постигна резултат от 114,500, който се оказа недостижим за конкурентката и Любов Черкашина от Беларус, която ще се примири с бронза.

ЕТО И КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ  В МНОГОБОЯ!