Изпълнителният директор на Локомотив (София) Бойчо Величков говори пред „Тема: Спорт“ за плановете на клуба и предстоящите баражи за "В" група.

Г-н Величков, как продължава разитието на Локомотив (София)?
- Спечелихме групата си, но целта още не е изпълнена. Чакат ни баражите за "В" група. Готвим се сериозно за тях. В „Надежда“ ремонтните работи си текат. До един месец трябва да разполагаме и с изкуствения терен. Главният такъв е в прекрасно състояние и ще става още по-добър. Стъпка, по стъпка изпълняваме това, което сме си начертали за развитието на клуба и връщането там където му е мястото.

Работите ли вече по селекцията за "В" група?
- Мислим в тази насока, ще ни трябват няколко попълнения, но нека първо си свършим работата. Още е рано. Има време за всичко.

Осъзнават ли играчите и треньора, че нямат право на грешка?
- Да, нямаме право на грешка в баражите. Но тези двубои са опасни, в един мач всичко може да се случи. Съвсем сериозно гледаме на нещата и съперниците, за да не бъдем изненадани.

Има ли развитие относно намирането на спонсор за първия отбор, след като „Актавис“ вече помага на школата?
- „Актавис“ са изключително сериозни. Това, което сме договорили си го изпълняват. Водим разговори за спонсорство, правим срещи, но още няма нищо конкретно. Надяваме се нещата да се развият възможно най-бързо. Търсим помощ, защото ни е жизнено необходима. Но отново казвам, нека първо си свършим работата с класирането във "В" група. Там вече нещата ще са по-сериозни. Не, че сега не са били, защото и сега спортно-технически ние действаме професионално.

Ще останат ли Караджинов и Дарко Савич и за "В" група?
- Както знаете,Караджинов претърпя операция и още се възстановява. И на него и на Дарко Савич сме им изключително благодарни, че дойдоха да ни помогнат в този труден момент. Ще решаваме, след като се класираме за третия ешелон.

Очаквате ли по-сериозен наплив в школата от лятото с новите терени и подобрени условия?
- Напливът вече започна. Това, което правим не са само слухове, то може и да се види и хората се убеждават какво сме постигнали за този кратък период. Терените ни вече стават три, плюс още един маломерен изкуствен - 60 на 40 метра, който започва да се прави. Така, че вече разполагаме с една съвсем прилична база. Като включим и терените в Требич нещата стават още по-добри. Малко отбори могат да се похвалят с такава база. В момента децата и юношите, които тренират при нас са 280 с надеждата от лятото да станат 400. В началото, като започнахме бяха само 180. Мисля, че това е показателно за работата ни.