Старши треньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев беше сериозно притеснен след равенството 1:1 с казахстанския Кайсар (Къзълорда) в третата проверка на тима. Все пак днес Карлос Франса вкара за първи път за червено-черните на турска земя.

"Доволен съм от влагането, но чисто игрово сме далече от това, което искам да виждам. Даже мога да кажа, че не се доближаваме до това, което искам. Имам много забележки съм играта, започна Генчев пред камерата на "Sportal".

Столичното Локо с първи гол по време на подготовката си в Турция

Столичното Локо с първи гол по време на подготовката си в Турция

Но отново не победи

"Виждате, че правим доста смесени състави и търсим най-добрата връзка между футболистите. Изпробвахме и нова система на игра. Нормално е да има затруднения при това положение. Но искам да отбележа, че цялата тази пауза от два месеца и половина ни се отрази много негативно. Аз лично очаквах да надградим, но явно трябва поне да се доближим до нивото ни от първия полусезон", заяви още Генчев.

На въпрос какво се случва със селекцията и по намирането на нови футболисти на невралгични постове, младият специалист отговори: "Все още не сме намерили централен защитник. Ако намерим такъв или халф, които да отговарят на нивото, което търсим, ще ги вземем без съмнение".

Последната проверка на железничарите в Алания е срещу украинския елитен клуб Металист 1925 (Харков).