Бившият изпълнителен директор на Локомотив (София) Ивайло Аспарухов разкри начина, по който беше фалиран столичния клуб през 2015 година.

Юношата на "железничарите", който днес става на 50 години, хвърли тежки обвинения срещу бившия собственик Петър Касев.

"Фактите са неудобни за мнозина, но са такива, каквито са. Г-н Николай Гигов е платил 30 000 лева на един господин, който се занимава с такива поръчки. Плащат му, за да поеме пасивите на фалирала фирма или дружество, в случая футболен клуб Локомотив. Фирми, които фалират, като например завод "Нилана", той ги изкупува, взима задълженията, дават му някой лев и това е.

Локомотив (София) победи Левски с 1:0 в контролен мач

Късен гол помогна на Локо (София) да удари Левски в контрола на "Герена"

Владимир Николов се превърна в герой за "железничарите"

Отива при шефа и му казва: "Дай ми някакви пари, примерно 30 бона, и прехвърли всичко на мое име". Става въпрос за Петър Касев, един грандиозен мошеник, човек без чест и достойнство, няма нищо общо с това общество, с България. Касев е антигерой. Играч на дребно и мошеник. Той взе Локомотив заедно с Кирил Льосков, който обаче е съвсем различен човек - добър, честен, скромен. Докато Касев е нагъл, нахален, брутален, лъжец, крадец... Уби любимия ми клуб...

Не съм бил в неговия екип. Той просто ме излъга, че има достатъчно пари, план, идея да спаси Локомотив. Именно затова ме и подведе. Той ме изкара извън нерви на няколко пъти. Даже веднъж щях да го набия на стадион "Васил Левски". Той непрекъснато лъжеше, че пари идват "сега, утре, вдругиден"... А той е един измамник и аз се чудя как държавата не го разследва. През миналата година си е купил пак нови джипове - за по 300-400 000 лв. Откъде ги има тези средства? Защо държавата спи и такива хора не ги заключват бързо? Защото Касев, освен с мошеничество, с друго не се занимава. Той няма как да изкара пари.

Какво разбира от футбол той? На топката вика "таралеж", на момчетата щял да купи "униформи", на терена вика "площадка"... И въпросният господин си позволи да ме излъже и по-късно. Обеща ми да подари кола за ЦСОП "Георги Ангушев", стойността й беше 50 000 лв. Щеше да я дари в полза на децата с увреждания. Отново ме излъга. Но искам да му кажа, че Господ гледа и връща много злобно и много силно. За всичките тези лъжи, с които загроби Локомотив, за това, че излъга надеждите и на болните дечица, той ще си плати", категоричен бе Аспарухов пред "Витоша нюз".

От Локомотив (София) поздравиха Божидар Митрев

От Локо (София) поздравиха Митрев

Вратарят навършва 34 години днес