Привържениците на Локомотив (София) се оплакаха, че са били атакувани от служители на охранителна фирма по време на мача за Купата на България срещу ОФК Спартак (Плевен) днес. Това е станало малко преди края на първата част на мача от 1/16-финалите за Купата на България.

На сайта на фен-организацията lokosf.info се констатира, че "се е случвало фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор". Футболистите на "червено-черните" нямаха подобни проблеми на терена с отбора от Втора лига, надиграха го категорично с 4:1 и отиват на осминафинал.

Ето какво гласи позицията на привържениците на "столичните железничари":

"Локомотив победи Спартак в (Плевен) с 1:4 и продължава на 1/8 финалите за Купата на България, но мача бе белязан от ексцесии невиждани до сега в България. Случвало се фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор.

В края на първата част след като фенове на Локомотив се радват на развоя в мача служители на охранителна фирма "Атила" разбиват вратата на клетката за гости и въоръжени нахлуват в нея. Запътват се към феновете на Локомотив и започва меле, при което пострадват двама фенове на железничарите и двама от нахлулите служители на фирмата. След известно време в сблъсъка се включва и местната полиция, която влиза и започва да стреля с електрошок срещу Локомотивци вместо да изгони навън нахлулите охранители.

Питаме БФС какви мерки ще вземе? Това ли е дъното? Футбола за фенове ли е или ще подкрепят охранителни фирми решили да бият хора и когато срещнат отпор, полиция която ги подпомага?"

Локомотив (София) победи Спартак (Плевен) с 4:1

Локомотив (София) победи Спартак (Плевен) с 4:1

Срещата премина под знака на напрежението между публиките на двата отбора