Новият треньор на Локомотив София Данило Дончич направи успешен неофициален дебют. В събота червено-черните победиха с 3:1 дублиращия отбор на ЦСКА 1948, който заема 11-о място във Втора лига. Сърбинът зае поста, който бе овакантен от Стойчо Стоев. Железничарите стартираха лошо кампанията и имат само 6 точки от 8 кръга. Какво възнамерява да подобри Дончич до сблъсъка със Славия (б.а. - на 16 септември, събота, от 17:30 часа на стадион "Александър Шаламанов") и ще има ли до тогава тимът нови попълнения, ето мненито му пред "Тема спорт".

ЗА ЛОКОМОТИВ

След 4 тренировки и една контрола определено мога да кажа, че момчетата повишиха самочувствието си. Да, успехът дойде в спаринг, но всяка победа вдига настроението в съблекалнята. Локомотив бе в лош период, загубил 6 мача в първенството и имащ само 2 победи, смяна на треньора... Това бе свалило гарда на състава, играчите бяха без самочувствие, а идва и дерби със Славия. Сега е малко по-различно. Усеща се свеж полъх в съблекалнята. Поне аз така виждам нещата. В първия ми ден главите на футболистите просто бяха наведени, всеки гледаше главата, защото знаеха, че така не може да се продължава. След победата над дублиращия тим на ЦСКА 1948, главите вече са вдигнати. Защото успехът дойде и след добра игра. Всичките момчета спазиха тактическите указания, раздадоха се, тичаха на максимум. Това ме радва и показва, че сме на добър път. Сега ни предстои двубой със Славия, но до него ще имаме много важни тренировки и не трябва да сваляме темпото.

Доволен съм от основата до момента. Харесва ми и отношението на играчите в заниманията. Стремят се да са дисциплинирани. Всеки иска да се покаже, защото знае, че само така може да е на терена в официалните двубои. Да, чака ни работа, но това не ни плаши.

ЗА СЕЛЕКЦИЯТА

Видно е, че ни трябват попълнения. Мисля, че ако успеем да подсилим отбора, ще изглеждаме много по-добре. Дали може да дойдат нови? Надявам се. Говоря със собственика г-н Василев всеки ден. Както и с останалите ръководители - Бойчо Величков и Иво Котев, разговаряме по този въпрос, дискутирам ме. Надявам се, че нещо може да се случи, при това в близко бъдеще.

Не е тайна на какви постове искам нови играчи. Най-големият ни проблем е в защита. Ние сме отборът, който е допуснал най-много голове в първенството (б.а. - червено-черните са инкасирали 17 попадения в 8 двубоя). И затова трябва да се подсилим в дефанзивен план. Необходим ни е още един централен защитник, както и опорен халф.

ЗА ПРОМЕНИТЕ

Нужни са някои корекции, за да поправим част от нещата. Има играчи, които ще действат на нови позиции. Вече опитахме някои нови неща в контролата в събота, и те се получиха. Харесаха ми действията на капитана Красимир Милошев, както и на други момчета. Тепърва обаче ще анализираме нещата. Ще го направя на разбор преди тренировката в понеделник. Нанесохме корекции и по схемата. Разбира се, допуснахме и грешки в контролата. Трябва да наблегнем върху тях и да не ги повтаряме срещу Славия.

ЗА МАЧА СЪС СЛАВИЯ

Дербито със Славия е много важно. Искаме да вземем точки. В Локомотив вече имаше треньорска смяна, и аз чух клюките, че такава може да има в съперниковия отбор. Това обаче мен не ме засяга. Защото ние също си имаме проблеми за решаване. Вече гледаме минали мачове на Славия и подготвяме тактиката за сблъсъка. Нужен ни е силен мач и спечелени точки. Само така ще направим следващата крачка напред.