Изпълнителният директор на новосформираното дружество Локомотив 1929 Бойчо Величков е категоричен, че тимът ще се завърне в елита на родния футбол. Освен легендарния нападател в него членуват Иван Василев и Валентин Николов. Новото дружество получи регистрация вчера и така тимът започва на чисто. Отборът ще участва в "А" окръжна група, въпреки че сроковете за заявки приключиха.

"Решихме, че нещата не вървят на добре, и предприехме този ход - каза пред "България Днес" Величков. - Събрахме се само истински локомотивци. Правим го заради школата. Тя ще премине към нас. Освен отбора ще издържаме и нея. Парите за децата ще бъдат доста повече от тези за първия отбор. "Локомотив" загиваше и ние искаме да го спасим. Целта ни е да върнем тима в елита на България."
Величков обяви и името на треньора, който ще води "железничарите" в "А" окръжна - Антон Велков.
"Веднага се съгласи на нашето предложение - заяви легендата на "Локомотив". - Ясно му е, че ще бъде трудно. Ще залагаме на наши бивши кадри. За някои домакинства ще взимаме и млади таланти от школата."
Величков изрази специална благодарност към кмета на район "Надежда" Димитър Димов. Той е дал на новото дружество да ползва безвъзмездно базата в Требич.

"Все още не е ясно къде ще играем домакинските си мачове - обясни директорът. - Ще заявяваме и стадион "Локомотив", и този в Требич. Нашето желание е да играем в "Надежда". Базата в Требич е добра. Сега се изгради нов изкуствен терен. Децата ще тренират там. Освен него има и два естествени."