Въпросителните и притесненията на досегашния старши треньор на Вихрен Наджи Шенсой вече отпаднаха. Макар и по телефона, новият собственик на Локомиотив (Пловдив) Константин Динев е уведомил Наджи Шенсой, че вече е определен да води отбора от "Лаута".

"Много съм доволен, че досегашния президент Константин Динев, с който работихме кратко време във Вихрен (Сандански), изпълни обещанието си. При пристигането ми в Сандански преди два месеца, на разговор на четири очи, той ми спомена, че има намерение да закупи Локомотив (Пловдив). Стане ли това, ще ме вземе за страрши треньор. Това вече е факт и аз ще бъда в тандем с Добри Митов, с когото работихме преди това в Беласица, Пирин и Вихрен.

Ситуацията в Локомотив (Пловдив) е много тежка, ще трябва да направя всичко възможно отборът да оцелее в "А" група. Аз не се притеснявам, защото когато поех Пирин (Благоевград), отборът се намираше в много тежко положение, но съумях да го мобилизирам и го оставих в "А" група и дори играхме финал за купата на България с Литекс.

Най-голямото ми притеснение е, че не мога да дойда веднага в Пловдив и да се захвана с нещата около зимната подготовка и селекцията. Причината е една - издаването на работна виза. Веднага по телефона се разбрахме с главния счетоводител на Вихрен да се анулира договора ми със санданския клуб. Всичко стана по факса. Вече нямам нищо общо с Вихрен. Отново по факса ще се стигне до подписване на договор с новия ми отбор Локомотив (Пловдив). На тази база ще се готвят нови документи за издаване на работна виза в Турция чрез българското посолство. Ако нещата се уредят в най-кратко време, то аз веднага ще отпътувам от Истанбул за Пловдив.

На този етап сме се разбрали с моя помощник Добри Митов и с мениджъра Едуард Ераносян да водят нещата около селекцията.

Повтарям на този етап поставената ми цел от президента Константин Динев е Локомотив (Пловдив) да остане в "А" група. От следващото първенство ще му мислим как да реализираме мечтата на президента за класиране на Локомотив (Пловдив) в турнира УЕФА", сподели новият старши треньор на Локо Пд Наджи Шенсой.