Локомотив (Пловдив) отново не успя да преодолее два противника в евротурнирите. Нещо, което е правил само веднъж в историята си преди 57 лета.

За трета поредна година второто препятствие се оказа твърде висока летва за черно-белите. През 2019-а "смърфовете" бяха спрени от Страсбург, през миналата година от Тотнъм, а сега от Копенхаген.

И трите тима са с класи над Локо, с многократно по-големи бюджети и традиции. Така че на "Лаута" няма от какво да се срамуват. И в трите случая напускат битките в Европа с високо вдигнати глави. Е, в Дания понесоха повече удари, но не паднаха в нокдаун. Даже нанесоха последния удар, но загубиха по точки.

Полски гранд също пожела Бирсент Карагарен

Полски гранд също пожела Бирсент Карагарен

Левски няма шанс да се конкурира с Легия (Варшава)

За три години пловдивчани навъртяха набързо 10 мача в евротурнирите при Христо Крушарски, изчислява "Тема спорт". Това със сигурност помага както за клубния коефициент, така и за националния. В десетте срещи Локомотив отстрани три съперника - Спартак (Търнава), Искра (Даниловград) и Словачко, като записа 3 победи, 1 равен и допусна 6 загуби. Тимът вкара 9 гола и инкасира 13.

Никак нелоши показатели, над които може да се надгражда. Локо вече остави диря. Отборът дори задмина Локомотив София (50 двубоя) по брой мачове в евротурнирите. Смърфовете вече имат 52, само на два от градския съперник Ботев Пд.

Баланс в Европа при Крушарски:

10 мача, 3 победи, 1 равен, 6 загуби, г.р. 9:13