Лауринас Розгис, който от години има бизнес и в България, ще изпълнява функции на финансово-административен директор на Локомотив (Пловдив).

Това заяви собственикът на "черно-белите" Христо Крушарски пред "Мач Телеграф". Литовският бизнесмен вече е бил представен пред треньора на тима Александър Тунчев и спортния директор Георги Иванов.

"Това са промени с цел растеж. Надяваме се да имаме по-добри перспективи и да подготвим добър отбор за третото поредно участие в европейските турнири. В момента събират необходимите играчи, за да имаме отбор, който да не отстъпва.

Аз вече казах, че следващото предизвикателство ще е атака на титлата. Мисля, че постигнахме достатъчно, за да приемете думите ми на сериозно. Искам да изиграем и поне три кръга в новия турнир Лига на конференциите", коментира още Крушарски.

"В момента съм по срещи. Ще поговорим на спокойствие в следващите дни", лаконичен бе самият Розгис потърсен за коментар.

Той има опит като управител и съдружник в няколко фирми от сферата на не банковото кредитиране. Декларирал е сериозни контакти в Русия, Украйна и други страни. Той ще участва в управлението на клуба, без да се меси в спортната част.

Надеждите са клубът да стане по-конкурентен на трансферния пазар и да предлага по-високи заплати, с които да привлече наистина класни попълнения. Собственикът обаче настоява и за налагането на повече млади българи в състава.

Валери Божинов започва подготовка с Локомотив (Пд)

Валери Божинов започва подготовка с Локомотив (Пд)

Александър Тунчев му дава шанс за изява