Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски е една от най-колоритните фигури в българския футбол. Бизнесменът е в очакване на първия финал, откакто пое издръжката на "смърфовете". В сряда Локо излиза срещу големия си съперник Ботев в спор за Купата на България. Какво мисли Крушарски за двубоя, вижте в интервюто му за ТОПСПОРТ:

Г-н Крушарски, предстои най-важният мач за Локомотив за сезона. Какви са очакванията Ви за финала с Ботев?

- Очакванията винаги са едни и същи - да победим! Вярвам, че ще се случи.

Отборът готов ли е напълно за този мач или има още какво да се желае? Все пак отговорността е доста голяма и погледите на всички фенове ще бъдат приковани към този двубой.

- Ако се касае за финансова готовност - да. Що се касае за качествата на футболистите ни, ще си проличи колко могат в мача. Ако победим - стават. Нямам възможност да поканя Роналдо и Меси да ни помогнат. Не съм чак толкова богат шейх, за да си позволявам подобен лукс. Все пак имаме качествени футболисти. Повечето са по-млади, та дано се справят.

Снимка 307010

Източник: LAP.bg

Казахте, че психолог ще работи с футболистите ви преди финала. Повлия ли това положително на отбора?

- Не психолог, психоложки работят с футболистите. Аз съм по нежния пол.

И справиха ли се психоложките с тази задача?

- Щом искат и утре, викат футболистите да работят заедно, значи се справят.

Приемате ли този финал като някаква награда за вашите усилията начело на Локомотив?

- Аз само не съм бил "Герой на социалистическия труд". Мен награди на тези години не ме блазнят. За мен значение има само хубавата игра и Купата в случая. Ако можем да я вземем, това ще бъде наградата за моя труд.

Снимка 300866

Източник: LAP.bg

С финала за Купата между двата пловдивски отбора показвате ли нещо на Левски и ЦСКА? Смятате ли, че това дерби вече е големият фактор в българския футбол?

- Не, там където има повече пари, не можем да се мерим. Ние сме отбори, които са дерби тимове на Пловдив от стотина години насам. Ние не се конкурираме с Левски и ЦСКА. Не си мерим силите - кой е Левски, кой е ЦСКА и кой е Локомотив. Ние си гледаме нашата игра. Когато отборът ни играе за публиката, когато футболистите са добри, стадионите са пълни, значи всичко е наред.

А Вие доволен ли сте от качеството на футбола, показван от Локомотив?

- Все още не. Не е това което искам. Далече сме от качеството на игра в Европа и Латинска Америка.

Ако успеете да постигнете целта си и победите Ботев, как бихте отпразнували триумфа?

- Погрижили сме се за малко шоу. Всичко зависи от участниците в празненствата. Аз сам не мога да празнувам. Колективен играч съм и колективно празнувам, така че не зависи от мен този купон. За мен ще е удоволствие да напълним стадиона и половината Пловдив се съберем на "Лаута".

Снимка 273981

Източник: Tribuna Plovdiv

Николай Йорданов ще свири мача. Доволен ли сте от това назначение? Имаше при вас недоволство към определени съдии?

- О, Боже. При мен не е имало дискусии за съдията. При мен имаше покана да свиря в Първа лига. Не можах обаче да се справя с физическите тестове. Ако се бях справил с нормативите, щях да свиря Славия и Локомотив. Тогава Венци ме покани и аз се отзовах. Облякох съдийския екип, ама така стана. Чакам покана да свиря и други мачове. Нямам проблеми да се разхождам около централния кръг.

Звучите като човек, който не е много доволен от българските съдии...

- Вижте, съдиите са си съдии. Те си свирят това, което виждат. Всеки прави грешки. Аз на моите им казах в последния мач - съдийската грешка беше до 20-ата минута, после имахте още 70, за да се поправите. Винаги трябва да се гледа в собствените грешки.

С феновете успяхте ли да изгладите отношенията си? Сякаш още от самото ви идване в отбора, та до днес имате известни противоречия.

- Аз не търся нищо. Вие защо си мислите, че аз търся нещо?! Някакъв диалог или какво... Аз си решавам моите си проблеми, те да си решават техните. Аз нямам проблеми с никого.

Христо Крушарски: Мястото на играчите е на терена, не по заведенията

Крушарски: Мястото на играчите е на терена, не по заведенията!

Акрапович се връща от Германия днес