Звездата на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев заяви, че e оптимист за положителния развой на шампионата за "смърфовете". Капитанът на тима не крие, че амбициите са насочени към място в Европа през следващия сезон. 

"Всички чакаме с нетърпение новата трибуна. Стана много хубава. Това само ще ни даде нов импулс. Нямам търпение да се изпълни тази трибуна", сподели Димитър Илиев.

Александър Томаш: Ако бяхме победили в предния мач, щяхме да сме първи

Александър Томаш: Ако бяхме победили в предния мач, щяхме да сме първи

Наставникът отличи старанието на своите футболисти

Димитър Илиев е оптимист за бъдещето на "черно-белите".

"След тези два-три запомнящи се сезони с трофеи, бях убеден, че няма да продължи тази възходяща линия безкрайно. Беше ясно, че ще има трусове. Има много фактори, най-вече на слабия старт, който беше повлиян от мачовете в Европа, закъснялата селекция. Не бяха привлечени подходящи футболисти, като се вземе и малшансът в плейофите, не стигнахме до този плейоф за Европа, бях сигурен, че ще тръгнем напред и по малко отново напипваме ритъма, треньорът вече работи доста време, взеха се нужните футболисти. Но доколко ще сме постоянни, доколко ще успеем да задържим тази добра игра, зависи единствено от нас", добави още нападателят.

Димитър Илиев е убеден, че Локомотив ще бъде фактор в първенството.

"Няма фен, който да е доволен винаги от това, което правиш. Но ние не можем да се оплачем от тази гледна точка. Феновете винаги са зад нас, в най-трудните моменти. Те ме карат да се чувствам горд. Хората ни обичат. Затова Локомотив е повече от клуб, имаме връзка, която нямат други клубове."

"Имаме много футболисти, които могат да решават мачове. Бях в голова суша, но за мен не е проблем да нямам гол, стига отборът да побеждава.", каза още Илиев в интервю за "Диема".

Колко по-различен е футболът след 30-те години?

"Никога не съм се славел с кой знае каква скорост. Не се чувствам по-зле чисто физически, с времето когато бях на 25 години. Да чукам на дърво, благодаря на бога, че не съм имал тежки контузии. След мачове се възстановявам не по-зле отпреди 10 години. Разбира се, че с напредването на възрастта и в дадени моменти, аз съм си говорил с Жоро Илиев, когато играчът има визията и погледът върху играта, може да покрие някои недостатъци с опит и качествата, които има. Започнах да се наслаждавам на кариерата си, след като се върнах в Локомотив. Гледам да се наслаждавам на всеки мач и всяка тренировка", сподели още Димитър Илиев, който е на 34 години.

Капитанът на "смърфовете" смята, че националният тим на България има реални шансове за класиране на Евро 2024.

"Много хора бяха скептични към избора на Кръстаич, дори аз бях изненадан от някои повиквателни, но виждаме, че резултатите го показват, че е бил прав. Изораха терена в Македония. Бранеха честта на България. Тези два мача показват, че човекът знае какво прави. Колкото до групата за квалификациите Евро 2024, мисля, че имаме шансове, и програмата не е лоша, но е много важно как ще започне отборът. Важно е тези момчета да съберат самочувствие и да си повярват", добави още Димитър Илиев.

"Не смятам, че има вероятност да играя за България, открояват се имена, които, колкото и да се подмладява отборът, може би е добре Ивайло Чочев да е там. Има няколко футболисти, които са над тази ниска средна възраст, но това е в ръцете на щаба. Ние можем само като фенове и неутрални зрители да стискаме палци нещата да се получат и отборът да отлепи от дъното. Тези два мача ме карат да бъда оптимист", добави играчът на Локо Пд.