Бруно Акрапович беше много емоционален след класирането на Локомотив (Пловдив) за третия кръг на Лига Европа. "Смърфовете" загубиха с 1:3 от Спартак (Търнава), но спечелиха дуела с гол на чужд терен. Ето какво сподели наставникът след успеха:

Локомотив (Пловдив) продължава напред след загуба с 1:3 от Спартак (Търнава)

Ожболт измъкна Локо (Пд) в Словакия, "черно-белите" минаха през ада срещу Спартак

Българите бяха дълго време с човек повече, но оцеляха след гол на чужд терен

"Страхотна е емоцията. Пропуснахме цялото първо полувреме, не играхме добре. Трябваше да се поставим в позиция да играем по начина, по който искахме, но не успявахме да си подаваме достатъчно добре. Важното обаче е, че отново успяхме да покажем характер. Спартак реализираха възможностите, които имаха, удариха и греда. Само когато комбинираме, можем да вкараме гол. Исках да вкараме гол и тогава щеше да е по-лесно. За съжаление не стана така. Моите играчи си бяха помислили, че са си свършили работата след първия мач, а аз им казах, че 2:0 е най-опасния резултат.

Наистина стана хубав мач, а от това печели футбола. В кариерата си не съм имал такъв мач, но вярвах, че ще вкараме един гол. Не може да играем само в защита и вярвах, че ще вкараме. Отидох на Кръстова гора и пак ще отида, защото този късмет ни помогна. Още не съм говорил с Крушарски. В хотела ще бъде бурно, весело, ще изпием по една бира. В неделя обаче имаме труден мач. Трябва да покажем играта от второто полувреме и тогава ще имаме шансове.

Няма как да не съм доволен от този успех. Щастлив сам, че съм треньор на Локомотив в този момент. Радвам се и за играчите, които ще си спомнят за този мач след години. Благодарих на феновете ни. И при 3:0 не спряха да пеят, подкрепяха отбора. Това са уникални фенове. Няма такива други на света", завърши емоционално Бруно Акрапович.