Христо Крушарски, който в крайна сметка се отказа от кандидатурата си за президент на БФС и декларира подкрепата си за Михаил Касабов, бе "скастрен" от футболната ни централа преди конгреса в петък. Двата аматьорски клуба, които бизнесменът подпомага - Рилски спортист и Рилец от родното му село Говедарци, са с временно преустановено право на глас.

Причината, изтъкната в решението на Изпълкома, за което Крушарски е уведомен с писмо в понеделник, е наличието на свързани лица в управлението. Членовете на Управителния съвет (УС) на Рилец Митко Джоргов и Христо Василев са част от управата и на Рилски спортист.

"Какво да ви кажа. Вероятно не съм единственият. Два гласа отпадат в очертаващия се много труден избор. Добре, че поне не могат да ме лишат от присъствие и да забранят и на Локо Пловдив да гласува на конгреса. Консултирах се с адвокат и той е категоричен, че няма никакъв конфликт на интереси, защото става въпрос за клубове, които участват в различни първенства", коментира пред filternews.bg Христо Крушарски.

Томаш и Крушарски стягат ударна селекция в Локомотив (Пловдив)

Томаш и Крушарски стягат ударна селекция в Локомотив (Пловдив)

Ето подробности