Мениджърът Юрген Клоп не вярва наказанието му да има решаващо значение за предстоящия мач на Ливърпул от английското първенство по футбол срещу Астън Вила. Германецът няма да може да води отбора, след като бе санкциониран заради коментар, уронващ престижа на съдиите.

Това ще бъде последен домакински мач на Ливърпул в английското първенство, в което "червените" гонят четвъртото място.

"Знам какво се случи, слушах и мнения след това, така че очаквах наказанието да бъде наложено. Хората около мен обаче бяха песимисти и мислеха, че то ще бъде за повече мачове. Един мач е окей според мен", заяви Клоп, който отнесе и глоба в размер на 75 хиляди лири.

"И преди съм питал, но къде отиват тези пари? Ако е за добра кауза, ще ги платя с удоволствие. Ако ли не е и ФА си ги задържа, значи трябва да преговорим нещата. Мисля си, че при това положение глобата е твърде голяма".

Клоп вече бе наказан веднъж през сезона и изгледа победата с 3:1 срещу Саутхемптън през ноември от трибуните. Той смята, че и този път отсъствието му няма да има ключово значение.

"От гледна точка на зрител, даже ще виждам по-хубаво. Гледах по подобен начин двубоя срещу Саутхемптън и това наистина ми помогна. В контакт съм с моите помощници и можем да говорим за смени и така нататък", продължи германецът, който има разрешение да направи обиколка пред феновете след последния домакински мач за сезона.

Нападателят Дарвин Нунес не е на разположение на помощниците на Клоп заради контузия. Той не е тренирал през цялата седмица, след като пропусна и мача с Лестър Сити.

Отстраниха Клоп за два мача

Отстраниха Клоп за два мача

Заради критики към рефера