Мениджърът на новия шампион на Англия Ливърпул - Юрген Клоп предупреди съперниците си, че неговият отбор няма намерение да спира след спечелването на първата титла от 30 години.

Мърсисайдци узакониха дълго чакания трофей 7 кръга преди края на първенството след като имат 23 точки аванс пред втория Манчестър Сити.

"Постоянството, което момчетата показаха е толкова необикновено, че не мога да го опиша и ние няма да спрем, няма да спрем", заяви Клоп няколко часа след големия купон във видео конференция с репортери.

"Трябва и ще останем фокусирани, виждаме възможността, но "няма да спрем" не значи, че ще спечелим всичко, просто искаме да се подобряваме".

Според германеца гаранция за нови успехи няма.

"Останалите отбори, те вече са много добри и ще стават по-добри, Сити е изключителен. Така че не мога да обещая, че ще печелим всичко, но мога да обещая, че ще опитаме всичко, за да се подобряваме".

"Това е възможно, защото има футболни части, които можем да подобрим, разбира се. Постоянството е трудно за подобряване, но ако задържим това ниво на постоянство ще бъде много добре".

През миналия сезон Ливърпул загуби само един мач и спечели 97 точки, но това не бе достатъчно за титлата. "Знаехме, че ако искаме да спечелим първенството, в общи линии нямаме право да губим нито един мач, защото Сити обикновено не губи мачове. Те никога не спират откакто Пеп е там, никога не спират и ние ще опитаме същото, ще опитаме да не спираме, да се подобряваме и да правим нещата да се случват, и да ги правим специални".

"Не направихме повече, направихме го отново. Не съм сигурен, че бе възможно да направим повече от гледна точка на тренировки и интензитет".

Ливърпул с шампионски парад през следващата година?

Ливърпул с шампионски парад през следващата година?

Пандемията обърка плановете на "червените"