Арсенал има най-добрата защита в английското първенство по футбол и това дава шанс на "артилеристите" да участват в битката за титлата, сигурен е анализаторът на Sky Sports Джейми Карагър. Отборът на Микел Артета надви с 3:1 Ливърпул като домакин и е на две точки от първото място.

Манчестър Сити е равен с Арсенал на второто място, но шампионите са и с мач по-малко.

Рио Фърдинанд: Тези от Арсенал били много заблудени!

Рио Фърдинанд: Тези от Арсенал били много заблудени!

"За момент си помислих, че са спечелили титлата"

"Арсенал игра по-добре от Ливърпул във всички фази, но за мен най-много се отличи силната им защита. В нито един момент от мача не видях Ливърпул да застрашава вратата им. Нямах и познатото усещане, че голът е близо. Напротив, Ливърпул вкара с късмет и всички знаят това", заяви той в предаването Monday Night Football.

"И след края на мача казах, че резултатът е по-добър за Манчестър Сити, отколкото за Арсенал. Те обаче имат малки шансове да стигнат до титлата и тези шансове идват от силната им защита.

"Не говоря само за това, че получават малко голове. Гледайки на око, без суха статистика, за мен лично те са с най-добрата защита във Висшата лига. Видяхме това и срещу Ливърпул, и срещу Манчестър Сити, който загуби с 0:1 на 'Емирейтс'. Двете най-силни атаки не изглеждаха в нито един момент, че могат да вкарат. Това им дава шанс".