Бившият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп използва прощалната си поява пред феновете на тима, за да отправи няколко закачки към съперниците от Висшата лига с Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси.

Клоп присъства на сесия с въпроси и отговори в зала "M&S Bank Arena" в Ливърпул и говори свободно,макар и разкривайки, че му е даден списък с теми, класифицирани като забранени - пред публика от 10 000 души.

Ливърпул е много близо до Федерико Киеза

Ливърпул е много близо до Федерико Киеза

"Мърсисайдци" са подновили своя интерес за първи път от 2021-а година

Въпреки това, попитан от комика Джон Бишъп, който бе водещ на събитието, за перспективата Ливърпул да получи още две титли от Висшата лига, ако Манчестър Сити бъде лишен от отличията, ако някое от 115-те обвинения за финансови нередности бъде доказано, Клоп отговори: "Ако организирате парад и аз ще се включа. Не ме интересува колко време ще отнеме."

Германецът беше попитан и за подкрепата, която е получил от собствениците на клуба заради впечатленията на феновете, че американците не дават достатъчно финансова подкрепа на мениджъра.

Ливърпул и Челси са набелязали съотборник на Илия Груев

Ливърпул и Челси са набелязали съотборник на Илия Груев

Става дума за крилото Крисенсио Съмървил

"Собствениците правят това, което правят собствениците. Изненада! Те искат да спечелят пари. Съжалявам, че ви го казвам. Не е като да печелят пари всеки ден - те инвестират в нещо и така върви целият свят. Трябва да сме наистина щастливи, че имаме тях, а не като тези, които купиха лондонски клубове. Нямаше да оцелея и година с тях в Ливърпул.

Най-накрая Челси играе футбол, с който всички си мислят, че лондончани може да се върнат, а след това те уволняват мениджъра. Собствениците се чувстват отговорни за клуба. Дали са най-добрите в света? Не знам, не мога да кажа. Но те работиха много здраво. Чувствах се подкрепен", коментира Юрген Клоп.

"Ако целият свят загуби доверие и вяра в играча, мениджърът трябва да стои зад него. Не мога просто да приема, че "той е безполезен", както между другото направиха други клубове - купиха футболист за 80 милиона британски лири (визирайки покупката на Джейдън Санчо от Манчестър Юнайтед) и след това го изпратиха под наем", каза още Клоп на въпрос за стила си на управление.

Клоп потвърди, че е говорил с новия мениджър на Ливърпул Арне Слот, но не вярва, че нидерландецът ще се нуждае от повече съвети.

Борусия (Дортмунд) с жест към Юрген Клоп

Борусия (Дортмунд) с жест към Юрген Клоп

Ето подробности

"Беше наистина приятен разговор. Говорих с почти всички от новия ръководен екип. Той е наистина добър мениджър. Арне има моя номер и може да ми се обади, но не мисля, че е необходимо.

Има наистина добра база за следващия мениджър. Вече помогнахме на новия мениджър, като не спечелихме всичко", продължи с шеговитите изказвания германският специалист.

Юрген Клоп беше трогнат до сълзи, когато публиката започна да скандира "Много се радвам, че Юрген е червен", преди да се сбогува за последен път.

Той ще продължи да бъде посланик на фондацията на Ливърпул и всички приходи от вечерта ще отидат за благотворителната дейност на клуба в полза на различни проекти.