Новият нападател на Ливърпул Коди Гакпо обяви желанието на отбора да победи Реал (Мадрид) в Шампионската лига на пресконференцията, на която бе редом до Юрген Клоп.

"Много специално бе за мен да вкарам първия си гол за отбора точно в мърсисайдското дерби. Беше добър момент да открия головата си сметка и да го направя отново срещу Нюкасъл показа, че отборът се възстановява след труден период", каза нидерландецът.

"Готови сме като отбор. Искаме да спечелим вкъщи, да се класираме за следващата фаза", надява се той.

"Опитваме се да се подобряваме. Нормално е да има по-добра атмосфера, когато печелим мачовете. При последните ни победи имаше повече интензивност в играта ни. Трябва да запазим това", добави той.

"Мачовете с Реал ще са много трудни, но искаме да покажем, че сме добър отбор. Да спечелим у дома и като гости", вярва нападателят.

"Трябваше да се адаптирам към нова среда, първенство, страна. В личен план имам още да свиквам и това е най-голямото предизвикателство. Аз съм човек, който гледа всичко като цяло, не само някои неща", каза за себе си Гакпо.

"Ще бъде вторият ми мач в Шампионската лига, имам голямо желание да играя. Имам желание да докажа, че съм достоен за това ниво и дори малко се страхувам", призна той.

"През последните два сезона играх отляво, но на Световното първенство позицията ми бе в центъра и трябваше да свикна. Когато дойдох тук, говорих с треньора и ми каза, че мога да играя отляво или в центъра. Опитвам се да се адаптирам възможно най-бързо", завърши Коди Гакпо.

Клоп: Много е трудно да победиш Реал (Мадрид), но не е невъзможно

Клоп: Много е трудно да победиш Реал (Мадрид), но не е невъзможно

"Не мисля, че можеш да накараш Реал да играе панически"