Бившият съдия Марк Холси посъветва Футболната асоциация да накаже Върджил ван Дайк за четири мача за червения му картон срещу Нюкасъл.

Капитанът на Ливърпул бе изгонен в началото на сблъсъка със "свраките", спечелен от тима на Юрген Клоп с 2:1 след обрат.

Нюкасъл - Ливърпул 1:2 в мач от Висшата лига

Изумително! 10 от Ливърпул обърнаха Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк" в последните минути

Вижте подробности

Според Холси Ван Дайк трябва да бъде наказан за един мач за червения си картон, но трябва да получи допълнително наказание за отношението си към съдията.

"Футболът не трябва да толерира подобни обиди към съдиите - каза Холси пред "Сън". - Футболната асоциация трябва да тропне по масата и да накаже Върджил ван Дайк за недопустимото си държание по време на мача срещу Нюкасъл в неделя.

Новият капитан на Ливърпул се държа много под стандартите, наложени от един от най-големите клубове във Висшата лига. Ван Дайк псуваше, жестикулираше и не спря да поставя под въпрос решението на (главния съдия Джон) Брукс.

Ван Дайк правилно ще получи един мач наказание за червения картон, но според мен наказанието му трябва да бъде увеличено. Обидният език, използван срещу новия лидер на "червените", трябва да му донесе още един червен картон, за който да бъде наказан за нови три мача.

Това ще извади Ван Дайк от игра за общо четири мача - достойно наказание за поведението му. Хауърд Уеб направи всичко възможно да обясни новите стандарти в съдийството на всички клубове. Но явно някои футболисти, включително и Ван Дайк, не искат да чуят."