Председателят на тръст "Синя България" Васил Колев разкри подробности около предстоящия мач на Левски с Юргорден по повод 50-годишнината от първия мач на тима от "Герена" в евротурнирите.

"В 15:30 часа в събота ще започне церемонията, която ще е кратка. Ще представим всички хора със заслуги за Левски в Европа, надяваме се голяма част от тях да дойдат, още ги каним. Всичко е много символично и няма състезателен характер. Няма да отличаваме най-добрите, само ще покажем хората, които са помогнали на Левски.

Мачът започва в 16:00, на почивката ще има още няколко събития. Ще има уникална хореография, нещо което досега не е правено в България. Има модерни неща в нея, но сега няма да разкривам, фенклубът организира впечатляващи неща. Дневно време е и едва ли ще можем да пръснем огромна сума във факли, но ще има уникални неща.

Това не може да се сравнява с юбилея. Досега сме продали рекорден брой билети като предварителна продажба. Всеки по-рано закупен билет подпомага организацията ни.

Огромни средства отделяме. Ако има печалба, ще я инвестираме в клуба. Хората от Юргорден ни разбраха и цялата ни идея, затова дори няма да спят в София, а си тръгват в неделя сутринта. Но цялата ни връзка е емоционална.

Надявам се, че ще се получи този празник и нещата ще се наредят. Така ще сложим следващите тухли в това, което всички искаме да изградим в едно безпрецедентно обединение.

"Клуб 50" ние го затваряме днес по чисто логистични причини, защото напълнихме абсолютно всички ложи. Интересът ескалира в последните дни, но няма как. Искаме на тези хора да им създадем удобства.

Ако някой иска да направи дарение, ние няма да върнем никого. Но вече "Клуб 50" е изчерпан и искам да благодаря на тези хора, защото ако не бяха те, ние нямаше да можем да се справим финансово.

В петък е официалната пресконференция. След юбилея ще направим подробен отчет, както е било досега. И искам да се съберем с един символичен чек след мача, който да вложим в любимия ни клуб впоследствие и всички да са удовлетворени от събитието.

Господ ни погледна. Мислех си, че ще е добре да има 15 хил., за да покрием организацията, но Тити се намеси и помогна за организацията. Трябва да грабнем този шанс", каза Колев.