Нов обрат придоби случаят "Гара Дембеле". Разследването за шофиране в нетрезво състояние и използване на фалшива шофьорска книжка е върнато в начална фаза, заяви пред Topsport.bg пресаташето на Софийска районна прокуратура Руси Алексиев.

Повод за това е решение на Районния съд, който върна във фаза досъдебно производсво казуса на нападателя. Прокуратурата отново ще разгледа случая, след което ще се проведе ново дело и ще бъде поставена присъда.

Алексиев подчерта, че няма никаква причина Дембеле да не напуска България. Подобно ембарго се налага само когато обвиняемият е нужен на разследването, а в случая с Дембеле, това не е така.

"Дембеле може да напуска страната. Няма причина да му бъде наложена забрана, тъй като тя се налага само при условие, че обвиняемият е нужен на разследването. Съдът върна случая в Прокуратурата, тъй като не е съгласен със сключеното споразумение между двете страни", сподели за Topsport.bg Алексиев.

Междувременно френският голаджия на Левски се качи на клубния автобус и заедно със съотборниците си замина за Гърция, където ще се проведе първият етап от подготовката на "сините".