След като италианецът Диего Фабрини от Ботошани е смятан за сигурно ново попълнение на Левски, сега още един играч, подвизаващ се в румънското първенство е спряган за сигурен на "Герена" от местните медии. Става въпрос за нападателя на Астра (Гюргево) Денис Алибек.

Той вече обяви, че напусне тима след финала за Купата на Румъния, където ще се изправи срещу Виторул Констанца.

Според изданието Prosport.ro, Алибек е сигурен за Левски, след като е бил убеден да отиде там от главния скаут Богдан Патрашку и импресариото Джовани Бекали, който е завзел трансферната власт на "Герена". 

"Тръгвам си след финала за Купата. Ясно е, че ако я спечелим, офертите към мен ще завалят. Знаете, че искам да играя отново рамо до рамо с Константин Будеску и треньор да ми бъде Мариус Шумудика, но не знам дали ще се случи. Скоро ще е ясно къде ще отида", заяви Алибек пред изданието.

Нападателят е бивш играч на италианските Интер и Болоня, белгийския Мехелен, както и в куп отбори от родината му, включително Стяуа. Той има 9 мача за националния отбор на Румъния, в които е отбелязал един гол. Със северните ни съседи той игра на Европейското първенство през 2016 г.

На "Герена" предстоят доста промени през лятната пауза

На "Герена" предстоят доста промени през лятната пауза

Освен по състава размествания ще има и по високите етажи на клуба