Старши-треньорът на дубъла на Левски - Елин Топузаков, даде специално интервю за предаването "Домът на футбола" по  "Диема", в което говори за предстоящото завръщане на Левски в евротурнирите.

Топузаков разкри какво е настроението в тима на Левски преди големия сблъсък, даде съвети на футболистите на Станимир Стоилов, както си припомни и успехите с любимия клуб в Европа.

Левски - ПАОК: 2:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Левски - ПАОК: 2:0 (Развой на срещата по минути)

Вижте подробности

"Не само че искам, но съм убеден, че ще видя един ентусиазиран Левски. Трябва да играе с хладна глава и с разум, защото отборът на ПАОК е доста сериозно име и като качества, и като индивидуалности. Сигурен съм, че Станимир Стоилов и щабът му ще направят всичко възможно Левски да изглежда като отбор, който знае и може да постигне целта си, която си я е поставил.

Възможно е, разбира се. Когато има симбиоза между публика, отбор и треньор, Левски винаги е постигал успехи. Да, ПАОК е сериозно име, но мачът не е започнал, а има и реванш. Левски не може да бъде отписван срещу нито един отбор. Така че се съм сигурен, че ще направят всичко възможно по силите си и възможностите си, естествено, надяваме се и късметът да е малко нас, за да имаме спортно щастие и да постигнем добър турнирен резултат в първата среща.

Най-важното е да спазват тактическите указания на Станимир Стоилов и неговия щаб. Оттам нататък да бъдат по-смели и да не се притесняват от евентуални грешки, защото всеки ги прави. Друго е да хванат вълната и емоцията на публиката, която ще бъде плътно зад тях и това е неописуем допинг за тях. Така че горещо сърце и хладен разум.

Това да играеш пред пълни трибуни е може би най-голямата емоция във всеки един футболист. Надявам се, че те ще вземат само положителната страна и няма да има притеснение, напрежение и скованост в техните действия. Да покажат своите качества и като индивидуалности, и като отбор. Сигурно е, че ще има и трудни моменти срещу отбор като ПАОК, но не трябва да се предаваш никога и до последния съдийски сигнал Левски има шанс и аз съм сигурен, че можем да постигнем добър резултат в първия мач.

В европейските мачове не толкова трябва да има мотивация, защото футболистите са достатъчно мотивирани. Още повече, че в последно време липсват тези мачове и срещу противник като ПАОК мисля, че няма нужда от мотивация. Даже напротив - може би трябва да се успокоят играчите и да не бъдат превъзбудени на прекалено много емоции, защото това не е добър съветник. От друга страна, в първенството със сигурност имат нужда от мотивация. Още повече, че сега със спечелването на Купата вдигнаха нивото и летвата на очакванията към отбора. Със сигурност трябва доста повече мотивация в първенството, отколкото в евротурнирите".

Двубоят срещу ПАОК се превръща в още по-важен за бъдещето на Левски

Двубоят срещу ПАОК се превръща в още по-важен за бъдещето на Левски

Представители на "Юнайтед груп" пристигат на "Герена"